Viru Valge kans ujumine keelatud!

 

13.7.

Siljan huom: Oleilua Kuressaaressa ja ruoka- ja juomatäydennyksen hankkimista. Kylpyläromantiikka kukkii täällä ja tulee mieleen, että Suomessa voitaisiin hyödyntää esim. Hangossa vastaavaa.

Petri tapaa vanhan luokkakaverinsa veneenrakentajakoulutuksen ajoilta. Hän on luovuttamassa ihka uutta purkkaria suomalaispariskunnalle täällä firman puolesta.

 

14.7. N. 14.30-15.30

Siirrytään Roomassaareen, sillä Kuressaaresta saa helposti kaikkea muuta kivaa, paitsi bensaa. Kohtalaista idänpuoleista tuulta. Kova pähkäily, itä on luvassa huomiseksi. Niin ovat ajat muuttuneet. Ennen riitti kartta, kompassi ja peukalo. Toisaalta myös akku, hauenhampaat ja riittävä määrä olutta siihen odotukseen, mitä akun lataaminen vaati.

Hurjinta on, että muinaisten aikojen tosi ilonaiheet onni, aurinko ja myötätuuli saavat rinnalleen sellaisia asioita, kuten kumiveneen onnistunut paikkaus, laturin manuaalin löytyminen ja vahva wlan-kenttä. Vihmoo, mutta se on jo kokonaan toinen juttu.

15.7.

6.00-13.20

Tuskin saan silmäntäyttä unta viime yönä vahdatessani tuulia. Ne ärjyvät. Vaihtuu lounaiseksi aivan ennusteen mukaan. On pakko lähteä tuulirakoon, joka kestäisi vain iltapäivään saakka. Ärjäkkä on tämäkin tuuli, paikoin 14 m/s. Kuljetaan reivatulla isolla ja kakkosfokalla hirmuista vauhtia ennätyksen ollessä 10,4 solmua! Mainingit kohoavat Irbeninsalmen suulla 2-3-metrisiksi. Kastutaan likomäriksi. Istumakaukalo ei ole näemmä itsestääntyhjenevä -vaan täyttyvä. Samoin pilssi on perillä lattialautoihin asti täys. Jättiläismäiset Ruhnun omat mutanttipaarmat hyökkäävät kimppuumme jo rannan lähellä. Muuten satama on hieno ja rauhaisa. Kaikki on litimärkää. Jaluksen kiinnityksestä irtosi prikka, muttei ehtinyt loistavaa purjehdustamme pilata.

Ruhnun satamaa

 

16.7

Kävelyllä Ruhnussa ja tutustumista tähän 60 asukkaan saareen. Kaksi pikkuruista kauppapuotia ja kirkko. Toisessa kauppapuodissa laskimena käytettiin edelleen helmitaulua, joten aika ei ole kuluttanut tätä saarta. Tämä on eteläisin paikka Virossa ja horisontissa siintää Latvian rannikko, seuraava kohteemme. Tuuli määrää, että mihin siellä menemme ensimmäiseksi. Koko matka on tähän mennessä ollut tosi antoisa ja pienistä vastoinkäymisistä huolimatta tämä seikkailu kannattaa kokea.

Ruhnussa kiire pysähtyy

Etana, etana näytä sarves onko huomenna hyvät tuulet....